Content for id "inhoudkop" Goes Here
Kalender 2019 - 2020

 

Beste whisky vrienden en vriendinnen,

hierbij willen wij jullie onze nieuwe kalender voor het seizoen 2019-2020 voorstellen. Zoals altijd zullen al onze tastings doorgaan in het “Ontmoetingscentrum Scafnis” op het St. Hubertusplein 3290 Schaffen.

Opgelet: Begin uur van al onze tastings 20u00!

Ligging.

Ontmoetingscentrum "Scafnis" Sint Hubertusplein, 3200 Schaffen.

Map Locatie

Jullie zijn er allen van harte welkom!!!

 

Deelname Tastings.

Jullie kunnen deelnemen aan al onze vaste degustaties voor 30€. Deelname aan een tasting wordt op voorhand betaald en telt als inschrijving.   Ook dit seizoen, verloten wij, een fles single malt onder de mensen die op voorhand de 4 tastings betalen, en dit kost 110 €, te storten op  rekeningnummer BE17 7755 9495 9221

 

Activiteiten Info.

Gouden jeton
 
Dit seizoen pakken we uit met de “gouden jeton”.
Zoals jullie misschien weten moeten wij voor elke tasting, per whisky, 5 flessen aankopen, wat niet altijd evident is. Daarom zullen we naar gelang de type tasting jullie de kans bieden zelf de gouden jeton in te zetten op een superwhisky of een whisky die maar in beperkte oplage te verkrijgen is.
Deze jeton zal jullie bij elke tasting aangeboden worden, en zit inclusief in de vaste tasting prijs van 30€.
 
zondag 26 januari 2020 : winter whisky wandeling
Onze jaarlijkse winter whisky wandeling zal doorgaan ergens op locatie
Meer info zullen jullie in de loop van dit seizoen krijgen, noteer  alvast de datum in jullie agenda.
 
vrijdag 6 maart 2020 : speciale super tasting
Deze tasting is exclusief en zal in een hogere prijsklasse zitten, en zal buiten de seizoenprijs aangerekend worden.
Inschrijvings info voor deze tasting zal apart doorgestuurd worden……….. DUS inschrijven op voorhand in nu nog niet mogelijk.

 

Het D.W.C whiskyteam : Pros-Jerry & Koen

Download Kalender hier

 

Whisky Kalender Seizoen 2019 - 2020

Vrijdag 11 oktober 2019 : Beginners degustatie met whiskycaffee .

Voor nieuwe leden en ge´nteresseerden starten we ons seizoen zoals elk jaar met een beginners degustatie ! Deelname prijs 15€ (deze is exclusief seizoensprijs, inschrijven is noodzakelijk) Als jullie willen deelnemen aan het whiskycaffee is betalen op voorhand niet nodig, doch om zicht te hebben op het aantal ge´nteresseerden mogen jullie een mailtje sturen om de deelname te bevestingen.

Vrijdag 18 oktober 2019 : Streken Rondreis.

Schotland is verdeeld in meerdere whisky producerende regio's. Waar een whisky is gemaakt kan van grote invloed hebben op de smaak, alles van de bron van het water tot de aanwezigheid van turf in de lokale omgeving komt door in de smaak. Deze rondreis is dus een ideale manier om jullie de nieuwste single malts van het moment te laten proeven.

Vrijdag 7 december 2019 : Verticale Laphraoig.

De Laphroaig distilleerderij staat op het eiland Islay. De naam wordt uitgesprojen als 'la-froik', een Gallisch woord dat 'de mooie kom bij de brede baai' betekent. Dit refereert aan de prachtige ligging van de distilleerderij. De whisky's van Laphroaig kenmerken zich door een uitgesproken, sterke smaak. Een unieke gelegenheid om een combinatie van zowel eik, sherry, turf invloeden te proeven met daarbij de typische Laphroaig kenmerken. We hebben voor jullie alle bekende schotse whisky gebieden bezocht en zeer interessante whisky’s gevonden. Niet alledaagse en oudere single malts zullen de revue passeren. 

Vrijdag 1 februari 2020 : Whisky battle.

Vorig seizoen hebben wij deze manier van degusteren voorgesteld, en de reacties waren zo positief dat we ook dit seizoen met een battle uitpakken. Er worden telkens 2 whisky geserveerd die ergens een link hebben. Deze link kan van alles zijn, gebied, leeftijd, distilleerderij, vaten, botellaar, enz.  Aan jullie om blind deze link te vinden en de whisky te evalueren.

Vrijdag 3 mei 2020 : Walking degustatie.

Als afsluiter van het seizoen, laten we jullie weer de keuze om zelf jullie tasting samen te stellen op onze jaarlijkse walking tasting.

Slainthe