Content for id "inhoudkop" Goes Here
Kalender 2020 - 2021

Beste whisky vrienden en vriendinnen, hierbij willen wij jullie onze nieuwe kalender voor het seizoen 2020-2021 voorstellen. Zoals altijd zullen al onze tastings doorgaan in het “Ontmoetingscentrum Scafnis” op het St. Hubertusplein 3290 Schaffen. Opgelet: Begin uur van al onze tastings 20u00! Ligging. Ontmoetingscentrum "Scafnis" Sint Hubertusplein, 3200 Schaffen.

Map Locatie

Jullie zijn er allen van harte welkom!!!  

 

Beste whisky vrienden en vriendinnen,  

Het moet geen betoog, door covid 19, is ook het verenigingsleven zwaar getroffen. Zo hebben wij, zoals vele verenigingen, een groot aantal activiteiten moeten annuleren, en hebben het seizoen 19-20, financieel slecht afgesloten.  

Ook wij als whiskyliefhebbers gegroepeerd in enkele whiskyclubs, Diest, Ham en Linter hebben onze activiteiten kritisch onder de loep moeten nemen. Ook al bedachten we verschillende opties om weer een nieuw seizoen te kunnen  opstarten, moeten we een flinke stap terugzetten door het virus.  

Zo zijn we verplicht, rekening te houden met de sociale afstand, en grootte van de zaal, daarom kunnen we niet meer als 32 personen toelaten op een degustatie avond.  

Daarom hebben we beslist om het seizoen 20-21 te laten starten met 32 vaste inschrijvers voor een gans seizoen. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om heel flexibel in te spelen op de beslissingen die de veiligheidsraad neemt, en kunnen we misschien een aantal extra mensen toelaten op onze tastings als wij de toelating krijgen.  

Dus, dit wil zeggen dat de eerste 32 personen die inschrijven (betalen), kunnen deelnemen aan het seizoen 20-21, en dat de datum van betaling telt als scheidsrechter.   Wij weten dat dit niet leuk is, maar we hebben geen andere keuze. Natuurlijk zullen alle leden van de club op de hoogte gehouden worden, en zullen we zien of we extra mensen mogen uitnodigen of niet.

Er zal ook een tasting verslag over de geproefde whisky naar iedereen doorgemaild worden. Zo blijft iedereen op de hoogte.   Vrienden, wat we zeker niet willen, dat na 25 mooie jaren de Diestse Whisky Club de boeken zou moeten sluiten.  

Deelname Tastings. Zoals vermeld in de inleiding zullen de eerste 32 personen die betaald hebben , ingeschreven zijn voor een gans seizoen. Dit kan door 120 €, over te schrijven op rekeningnummer BE17 7755 9495 9221  

 

Activiteiten info.  

 

zondag 24 januari 2021 : winter whisky wandeling

 Onze jaarlijkse winter whisky wandeling zal doorgaan ergens op locatie Meer info zullen jullie in de loop van dit seizoen krijgen, noteer  alvast de datum in jullie agenda.  

 

vrijdag 5 maart 2021 : speciale super tasting   Deze tasting is exclusief en zal in een hogere prijsklasse zitten, en zal buiten de seizoenprijs aangerekend worden. Inschrijvingsinfo voor deze tasting zal apart doorgestuurd worden………..

DUS inschrijven op voorhand in nu nog niet mogelijk.    

 

Het D.W.C whiskyteam : Pros-Jerry & Koen  

 

Update  

Jullie hebben ons verrast met het enthousiasme waarmee jullie hebben ingeschreven voor ons nieuwe whiskyseizoen 20-21. We hebben 44 liefhebbers die betaald en dus ingeschreven hebben, dit is natuurlijk meer dan de 32 personen die  we vooropgesteld hadden. Om niemand te moeten weigeren hebben we terug contact opgenomen met de zaal verantwoordelijke, en hebben we naar een mogelijkheid gezocht om 44 personen te zetten. Zoals jullie weten moet iedereen 1.5 meter afstand nemen van elkaar, maar we hebben vastgesteld dat er veel koppels, en zelfs groepjes van 3 4 personen ingeschreven hebben die tot de zelfde bubbel behoren, en volgens de zaal verantwoordelijke mogen deze groepjes als 1 persoon beschouwt worden, zolang de volgende bubbel maar op 1.5 meter van de andere zit. Natuurlijk vragen we iedereen als ze de zaal betreden en rondlopen, hun mondmasker aan te doen.

Bubbels

Om zeker geen fouten te maken met het klaarzetten van de zaal, zou het dus gemakkelijker zijn voor ons, dat jullie aangeven tot welke bubbel jullie behoren. Dus gelieve per kerende mail aan te geven welke personen aan de zelfde tafel kunnen zitten.

Glazen

Om coronaproef te werken, gaan wij werken met wegwerp glaasjes. Dit wil zeggen dat wij de whisky gaan uitschenken en klaarzetten in borrelglaasjes. Wij vragen aan iedereen om hun eigen proefglazen mee te brengen, zo komt er niemand in aanraking met iemand anders zijn glas. Ook de andere dranken aan de toog zullen in wegwerpbekers gegeven worden. Vrienden, wij hopen hiermee iedereen gelukkig en gezond te houden, en hopen dat iedereen zich kan vinden in deze beslissingen.

 

 Diestse Whisky Club Kalender seizoen 2020 – 2021    

Vrijdag 2 oktober 2020 : The Single Cask edition

 The Single Cask is een Britse onafhankelijke bottelaar die de markt verovert met uiteenlopende whisky's van tal van bekende merken. De vaten die zij inkopen rijpen fysiek bij diverse distilleerderijen in alle uithoeken van Schotland, waarbij ze inhoud op de top van hun kunnen laten afvullen. Dit gebeurt in prachtig vormgegeven flessen met een informatief etiket.  

 

Vrijdag 13 november 2020 : gastspreker  

Dit seizoen hebben we de mogelijkheid om een gastspreker met eigen whisky’s uit te nodigen. Dit kan een maker zijn, of een invoerder. We hebben nog geen definitieve naam, maar houden jullie zeker op de hoogte.  

 

Vrijdag 5 februari 2021 : Nieuwe whisky’s  

Ook dit seizoen willen we samen met jullie kort op de bal spelen, en samen met jullie de nieuwste whisky’s proeven. Er zitten interessante releases  aan te komen, de vooruitzichten zijn alvast veel belovend. 

 

Vrijdag 7 mei 2021 : Walking degustatie  

Als afsluiter van het seizoen, laten we jullie weer de keuze om zelf jullie  tasting samen te stellen op onze jaarlijkse walking tasting.                                                                                                    Slainthe  

Download Kalender hier